Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • 6 dagen per week geopend
  • Ophalen mogelijk
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Nieuwsbericht Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit 28-07-2014


Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het op 23-07-2014 verschenen persbericht over MSpa bubbelbaden. Deze waarschuwing geldt uitsluitend voor de Bubbel Spa's van het merk MSpa en niet voor de Jet Spa's. Lees hier het persbericht van de NVWA.


1-11-2014

De laatste tijd is er veel gebeurt omtrent MSpa en de NVWA. We hebben vanuit onze importeur de volgende 2 PDF bestanden ontvangen deze bevatten een beschrijving van het probleem en een publiekswaarschuwing. De oplossing voor het probleem is ook al in volle gang en verwachten eind november aardig wat elementen binnen te hebben om de verschillende vervangen van het element in gang te kunnen zetten

  Belangrijke veiligheidswaarschuwing Buitenspeelgoed keupink        

    

Toelichting Veiligheidswaarschuwing Buitenspeelgoed Keupink


28-8-2014

Deze week zijn door MSpa de keuring resultaten van Intertek bekendgemaakt aan de importeurs, met inzagen in de gestelde vragen aan het keuringsinstituut. Hierbij is vastgesteld dat volgens Intertek de Mspa bubbelbaden volledig voldoen aan de door de EU gestelde normen en deze terecht beschikken over de CE certificering.
MSpa en de NVWA zijn in deze fase veelvuldig met elkaar in overleg over de te nemen stappen in de nabije toekomst. Er is dealers en distributeurs door beide partijen verzocht de uitkomst van deze onderhandelingen af te wachten alvorens iets te ondernemen. Wij kunnen op dit moment niets anders doen dan hier gehoor aan geven.

Voorts lopen er nog 2 keuringen welke de eerste moeten bevestigen, gezien de eerste positieve uitslag kijken wij hier met vertrouwen naar uit.
Natuurlijk proberen we u de komende periode zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen waarbij we regelmatig updates plaatsen op deze pagina.
Wat is het risico van een elektrische schok via MSPA bubbelbad en hoe kunnen we dit risico beheersen?

Risico: Dit risico is minimaal, erg ongemakkelijk, maar niet gevaarlijk. In de afgelopen vijf jaar heeft MSPA minder dan 1% van de totale productie als zodanig geïdentificeerd. In alle gevallen was de stroom minder dan 1 mA. De probleem gevallen bleken veroorzaakt door een defect verwarmingselement, bij storing kunnen deze worden vervangen om het probleem op te lossen.

Oorzaak:
Bij verwarmingselementen geproduceerd t/m 2012 zijn er 2 oorzaken gevonden, de eerste verkalking van het element, als de PH waarde van uw water niet op orde is kan er verkalking ontstaan, hierdoor kan het element zijn warmte niet kwijt en kan openscheuren. De tweede is gebruik van verkeerde chloor middelen, met name bij niet organische chloormiddelen kan corrosie van het element ontstaan met hetzelfde gevolg als punt 1. Bij het verwarmingselement van 2013 is een verkeerde batch geproduceerd, hierdoor kan hetzelfde probleem ontstaan m.b.t. corrosie. Alle elementen geproduceerd in 2014 zijn veilig, echter hebben deze hetzelfde uiterlijk als die van 2013 waardoor de NVWA geen onderscheid kon maken. Bij twijfel over u de betrouwbaarheid van uw eigen spa kunt u deze testen met een eenvoudige voltmeter, een fase in het water en de andere op de grond, In geval van problemen verzoeken we u contact met ons op te nemen.
 

Wat is het risico van een elektrische schok via een MSpa bubbelbaden hoe kunnen we dit risico beheersen?

Risico:

Dit risico is minimaal, erg ongemakkelijk, maar niet gevaarlijk. In de afgelopen vijf jaar heeft MSpa minder dan 1% van de totale productie als zodanig geïdentificeerd. In alle gevallen was de stroom minder dan 1 mA. De probleem gevallen bleken veroorzaakt door een defect verwarmingselement, bij storing kunnen deze worden vervangen om het probleem op te lossen.

Oorzaak:
Bij verwarmingselementen geproduceerd t/m 2012 zijner 2 oorzaken gevonden, de eerste verkalking van het element, als de PH waarde van uw water niet op orde is kan er verkalking ontstaan, hierdoor kan het element zijn warmte niet kwijt en kan openscheuren. De tweede is gebruik van verkeerde chloor middelen, met name bij niet organische chloormiddelen kan corrosie van het element ontstaan met hetzelfde gevolg als punt 1.

Bij het verwarmingselement van 2013 is een verkeerde batch geproduceerd, hierdoor kan hetzelfde probleem ontstaan m.b.t. corrosie. Alle elementen geproduceerd in 2014 zijn veilig, echter hebben deze hetzelfde uiterlijk als die van 2013 waardoor de NVWA geen onderscheid kon maken.

Bij twijfel over u de betrouwbaarheid van uw eigen spa kunt u deze testen met een eenvoudige voltmeter, een fase in het water en de andere op de grond

In geval van problemen verzoeken we u contact met ons op te nemen.