Waar wij voor staan

  • Vanaf € 100 gratis verzending
  • 6 dagen per week geopend
  • Ophalen mogelijk
  • Vragen? Je kan ons altijd bellen
  • Ons magazijn is groter dan 1000m2

Veelgestelde vragen over opblaasbare bubbelbadenHoe eenvoudig zijn opblaasbare bubbelbaden op te zetten?

Over het algemeen zijn de opblaasbare bubbelbaden zeer eenvoudig op te zetten. Het neemt ongeveer 10 minuten in beslag en er zijn geen verdere gereedschappen bij nodig. Bij alle opblaasbare bubbelbaden wordt de pomp gebruikt om het bubbelbad op te blazen. Hieronder ziet u hoe dat gaat bij een MSpa bubbelbad.
 

Opzetten Mspa
Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn opblaasbare bubbelbad niet te hard op blaas?

De MSpa opblaasbare bubbelbaden zijn voorzien van een manometer zoals u hieronder kunt zien. Met de manometer kunt u precies zien hoe hard u uw bubbelbad moet opblazen. Op de manometer zit een geel, groen en rood vlak en u moet zorgen wanneer u uw bubbelbad opblaast dat de wijzer in het groene vlak zit.  Let er wel op dat de lucht uitzet als het warm wordt en u dus niet te hoog in het groene vlak mag zitten met opblazen.

Manometer Mspa
Hoe lang duurt het om een opblaasbaar bubbelbad te vullen met water?

U dient uw opblaasbare bubbelbad te vullen met een tuinslang. Het vullen van het bubbelbad zal ongeveer 1,5 tot 2 uur in belag nemen. 

Hoeveel kost het om een opblaasbaar bubbelbad warm te houden?

Het onderhoud en het verwarmen van uw opblaasbaar bubbelbad kost jaarlijks tussen de 250 - 350 euro. De pomp heeft 3 verschillende standen, u kunt alleen de filtering aan zetten, u kunt de pomp in zijn geheel uitschakelen en u kunt de verwarming met de filtering aan zetten. De MSpa bubbelbaden zijn tevens voorzien van een isolatiedeken, opblaasbaasbare deksel en een geisoleerd afdekzeil dat met een rits af wordt gesloten. De warmte van uw opblaasbaar bubbelbad zal dus niet snel in temparatuur zakken door de goede isolatie. Als je de kosten wil bekijken per dag dan kost de verwarming en onderhoud van uw bubbelbad ongeveer 1 euro per dag. Mijn opblaasbaar bubbelbad heeft last van glibberige wanden?

Wanneer uw opblaasbaar bubbelbad glibberige wanden heeft worden de bacterien niet goed bestreden binnen uw opblaasbaar bubbelbad. De reactie die hier is ontstaan heet biofilm, dit is een laag micro-organismen die zichzelf een laagje hebben geproduceerd waardoor ze beschermd zijn tegen verschillende chemicalien. Om van de glibberigheid af te komen moet u uw bad leeg laten lopen en goed schoonmaken. Om glibbergheid te voorkomen adviseren wij het product SWT chloorvrije waterbehandeling te gebruiken. Dit product voorkomt biofilm en zorgt ervoor dat uw water schoon, kalkvrij en bacterien vrij blijft.  


 

Hoe lang duurt het om een opblaasbaar bubbelbad te verwarmen tot 40 graden?

Een opblaasbaar bubbelbad kan de temparatuur binnen een uur 1 of 2 graden verwarmen. Als u het water net in uw bubbelbad heeft gedaan dan duurt het vaak een nacht voordat het bubbelbad de gewenste temparatuur heeft bereikt. 
Hoe moet ik het opblaasbare bubbelbad onderhouden?

Elk opblaasbaar bubbelbad moet worden onderhouden, sinds 2013 is er een nieuw product op de markt waarmee u met 1 product de belangrijkste aspecten van wateronderhoud kan onderhouden. Dit product heet SWT chloorvrije waterbehandeling, het maakt gebruik van chloorvervangende stoffen die de bacterien doden, het houdt de pH waarde optimaal waardoor u altijd helder en veilig water houdt en het gaat een overdosis van kalk tegen. Het filter moet de 1e week, met name de eerste dag, goed in de gaten worden gehouden omdat de SWT de 1e week zeer effectief werkt op uw water waardoor het filter na de 1e dag al erg vies is.  Hieronder ziet u hoe u het filter uit uw bubbelbad schoonmaakt.  

MSpa filter vervangen

 

U kunt uw filter niet altijd blijven schoonmaken. Op een gegeven moment dient het filter vervangen te worden. Wij raden aan het filter één keer per maand te vervangen of vaker indien nodig. Filters zijn bij ons ook los te bestellen! Filters kopen? 

Kan ik in de winter gebruik maken van het opblaasbare bubbelbad?

De MSpa bubbelbaden hebben in de 2013 modellen nieuw PVC materiaal gebruikt waardoor uw spa tot max -10 graden nog buiten kan staan. Uw materiaal van uw MSpa wordt dus niet poreus zoals u wel krijgt bij andere opblaasbare spa merken. Het is wel aan te raden dat uw verwarming aan blijft staan tijdens de winter zodat het water binnen in de pomp niet kan bevriezen.


 


Wat moet ik doen als het opblaasbare bubbelbad een lek krijgt?

U kunt het lek dichten met de bijgeleverde herstelpatch.

 


 

Mijn opblaasbaar bubbelbad geeft de foutmelding HEF FEF of BBF op mijn display aan wat moet ik doen?

De code HEF staat voor storing verwarming u moet dan de volgende dingen controleren: MSpa foutmelding HEF
 

1. Connector niet goed aangesloten?
Controleer of de dunne metalen pinnen van uw opblaasbaar bubbelbad in orde zijn

 

2. Water niveau te laag?
Controleer of uw water op het goede niveau zit, het water moet tussen het maximale en minimale niveau zitten om zo het maximale uit uw pomp te halen

 

3. Filterpomp werkt niet meer?

Wanneer de bovenstaande dingen gecontroleerd zijn en het werkt nog steeds niet dan zou ik u graag willen verwijzen naar ons contactformulier en wij kunnen een reparatie team opsturen die dit voor u kunnen maken. 
De code FEF staat voor storing filter, u moet de dan de volgende dingen controleren

Foutmelding MSpa FEF

1. Connector niet goed aangesloten?
Controleer of de dunne metalen pinnen van uw opblaasbaar bubbelbad in orde zijn, controleer of het filter niet wordt geblokkeerd wordt door bladeren of iets anders

2. Filterpomp werkt nog steeds niet?
Wanneer de bovenstaande dingen gecontroleerd zijn en het werkt nog steeds niet dan zou ik u graag willen verwijzen naar ons contactformulier en wij kunnen een reparatie team opsturen die dit voor u kunnen maken. 

 De code BBF staat voor storing bubbels, u moet de dan de volgende dingen controlerenFoutmelding Mspa BBF

1. Connector niet goed aangesloten?
Controleer of de dunne metalen pinnen van uw opblaasbaar bubbelbad in orde zijn
 

2. Filtercassette vuil of water inlaat verstopt?
Controleer uw filter of deze niet verstopt zit of vervang/reinig uw filter. Nieuwe filters nodig?

3. Waterniveau te laag?
Controleer of uw water niveau op het goede niveau zit, het water moet tussen het maximale en minimale niveau zitten om zo het maximale uit uw pomp te halen 
 

4. Filterpomp werkt niet meer?
Schakel uw stroom toevoer naar uw opblaasbaar bubbelbad uit, verwijder het filter en zet de pomp weer aan! Mocht dit niet helpen dan neem contact met ons op via het contactformulier


 


Is mijn opblaasbare spa te beschermen tegen kleine kinderen of onbekenden?

Uw opblaasbare spa is te vergrendelen met een 3 cijferig slot die u zelf kunt instellen zodat er geen onbekenden of uw kleine kinderen zomaar in uw bubbelbad kunnen

 Slotje MSpa bubbelbad

1. Druk op vrijgaveknop (a) in de richting van de getoonde pijl om het slot te
openen.

2. Stel uw gewenste combinatie in door aan het cijferwieltje (b) te draaien.
Onthoud uw nieuwe combinatie.

3. Steek staalkabel (c) tot het uiteinde terug in de richting van pijl (b). De
nieuwe combinatie is klaar voor gebruik
Wat moet ik doen om een probleem met mijn opblaasbare bubbelbad op te lossen?

 

Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
 

Bedienings
paneel
zwart/heeft
helemaal
geen
stroom

   
 

Geen stroom, RCD staat
niet aan                        

 

Controleer of de RCD goed is aangesloten, de indicatiezone moet in het rode deel staan. Soms kan het lastig zijn, probeer dan de RESET knop een paar keer snel achter elkaar in te drukken om te kijken of dit helpt.

 

Stroomschakelaar op het
bedieningspaneel aan de
buitenkant van de spa staat
niet aan

 Zet de stroomschakelaar aan de op de bovenste knop te drukken
 

ON/OFF knop op het
bedieningspaneel staat niet
aan

 Druk op ON/OFF, dan moet het kleine lampje bij ON groen oplichten
 

Connector niet goed
aangesloten

 

Controleer de aansluiting van de connector op het bedieningspaneel.
Kijk ook op de connector of er geen pinnen beschadigd zijn.

     
  

RCD
stekker
werkt niet

 Stroomtoevoer  Controleer of de stroomtoevoer in orde is.
 RCD stekker  

Is er een rode indicatie in de RCD stekker als u op RESET drukt?
Is de stekker nat geweest of in een zeer vochtige omgeving?
Maak de stekker droog.

     
    

Water
wordt niet
warm of is
te heet!

 Geen stroom  

Controleer of uw spa op een stroomvoorziening van 16A is aangesloten

 RCD werkt niet  

Controleer of de stekker niet nat is. Om contact met vocht en storing van onderdelen te voorkomen, wikkelt u hem in plastic

 

Connector niet goed
aangesloten

 Controleer of alle 12 pinnen goed recht staan.
 

Waterniveau te laag en
filtercassette vuil

 

Controleer of het waterniveau de minimum waterlijn haalt zodat de filterpomp goed kan werken. Controleer de filtercassette en waterkwaliteit. Als de filtercassette vuil of oud is, kan dat als gevolg hebben dat de filterpomp niet voldoende water door het filter kan pompen om goed te werken. Schakel de stroomtoevoer naar uw spa uit, verwijder de filtercassette en zet hem opnieuw aan zonder  filter.

     
 

Spa heeft
een rare
vorm

 

Te veel luchtdruk door
sterke zonneschijn

 

Controleer de luchtdruk. De spa kan een afwijkende vorm krijgen door sterke zonneschijn. Normaal gesproken gebeurt dit alleen maar als de luchtdruk te hoog wordt door direct zonlicht. Het is een slimme investering een spa cover te kopen bij uw dealer of via hun webshop. Deze beschermt uw bad tegen UV-straling en vuil.

     
Spa verliest luchtdruk  Luchtklep zit los  

Laat, indien mogelijk en nodig, al het water uit uw spa lopen. Smeer wat Vaseline of een soortgelijk product op de rubber pakkingen  in de luchtklep en in het deel dat open kan om de zwarte buis op het paneel aan te sluiten. Vul de spa met lucht.

 Gat of scheur in de spa  

Gebruik een spuitfles met een mild wasmiddel om het gat te zoeken, dan ziet u kleine zeepbelletjes. Probeer het lek aan beide zijden van de opgeblazen spa en de pvc lijmdelen te vinden. Een gat of scheur kleiner dan 10 cm en niet in een naad kan gerepareerd worden met de stukjes materiaal in de reparatiekit.

     
Lek in spa  Inlaat en uitlaat los  

Als het water lekt in de vorm van tranen kunt u het bad gebruiken en moet u deze alleen goed aandraaien.

 Afvoerklepje  

Controleer de O-ring en vervang deze indien nodig, en draai de schroeven aan als deze loszitten.

     

Foutcode
SPL & SPH
op display

 

Connector niet goed
aangesloten

 

Controleer of er geen vocht binnenin de connector aansluiting zit.
Controleer of alle 12 dunne metalen pinnen op de connector in orde zijn.

 Filterpomp werkt niet goed  

Schakel de stroomtoevoer naar uw spa uit, verwijder de filtercassette en zet hem opnieuw aan zonder filter.

 Waterniveau te laag  

Controleer of het waterniveau boven de minimum waterlijn staat maar onder de maximum waterlijn zodat de filterpomp goed kan werken.